tankar

Nya Barbie

Av en slump upptäckte jag att det har släppts Barbiedockor med andra kroppsformer.  

  

Bra så klart, även om den “tjocka” barbien kanske snarare är “normal” än just tjock eller mullig. Jag tycker “tjocka” barbien ser stark ut, så vill jag gärna se ut. 

Jag är uppväxt med Barbie och jag har lekt oräkneliga timmar med just Barbie, både själv och med vänner. Men jag har alltid vetat att Barbie är just en dock. Ingen modell av kvinnans kropp, tror aldrig jag insåg att Barbie var vuxen utan jag trodde att hon var tonåring (vilket ju iofs var asgammalt). Jag tror inte att jag blev påverkad av barbies kropp eller hennes mått, men kanske är jag så blind att jag inte tänkte på det. Jag antar att vi är fler som lekte med Barbie här, hur tänkte ni? 

Nu är det ju fortfarande bra att det kommer fler storlekar och former på Barbie och på andra leksaker men att den tjocka barbien är smal gör kanske mer skada än nytta?