Australien,  resor,  Semester

Lone Pine Koala Park

 Regnet uteblev i stort sett på min sista hela dag i Australien, en morgon skur och sen uppehåll tycker jag är en bra kompromiss när det utlovats dagsregn i prognoserna. Som alltid under den här resan vaknade jag tidigt och hittade ett mysigt cafe med bra frukost alternativ. Krossad avokado på turkiskt bröd och en latte. Det klassas som bästa frukostalternativet hittills. (Kanske slagen på mållinjen av havregrynsgröten på Surfcamp)

Efter frukost tog jag en kort promenad över till South Bank och hittade Miramar, en turistbåt som för 72AUD gav mig en guidad tur på floden upp och inträde till Lone Pine Koala Sanctuary, Australiens äldsta koalapark. Koalorna i parken finns tillgängliga för “Cuddle”, dvs du får hålla i dem och fotas med dem, priset 18AUD och då ingår ett printat foto. Jag var tveksam, det kändes innan som en förfinad form av djurplågeri. Men när jag fick reda på att koalorna endast “jobbar” i 30min per dag, och har var fjärde dag helt ledig – då kändes det okej och även jag betalade och deltog i jippot.

  Parken hade även andra fina områden med djur, bland annat en inhägnad där man kunde gå in och mata kängurur och wallabies. Där gick min gräns, men in och tittade var jag. Och såg två kängrur med ungar i fickan – så klart inget jag lyckades få på bild, men ack så coolt!

 Så, här kommer ytterligare ett Queensland tips. Är ni i krokarna är Lone Pine ett väldigt trevligt utflyktsmål, räkna med 2-3h för att se och uppleva djuren och var med på de presentationer om djuren som finns.