Australien,  resor,  Semester

Segla i WhitSundays

  Som jag skrev förut har jag varit ute och seglat. Tre dagar och två nätter på en katamaran från arrangören Wings. Jag betalade 489AUD och tyckte det var i saftigaste laget, men det fanns inget billigare så jag körde på. I priset ingick all mat, snorkling, stinger suit och seglingen. 

white haven beach

 Båten var fullkomligt fylld med 19-25Åriga tjejer, de fem killarna i samma ålder kände sig nog lite udda men sakta men säkert vågade de sig fram. Det blev en resa fylld med tjejsnack, skratt och för min del tidiga kvällar. Havet sög energi, och snorklingen också. Vi snorklade i vad som närmast kan beskrivas som akvarium. Till och med en sköldpadda hade vi lyckan att få snorkla med!! 

  Dessutom gjorde vi det obligatoriska stoppen vid White Haven beach, ytterligare en paradisstrand och med ett turkosblått hav. Tyvärr är vattnen så långt norrut på östkusten fulla av maneter och farliga sådana, så varje snorkling eller längre badtur var tvungen att utföras i stinger suit som skyddar mot de farliga rackarna!

Summerat, ska ni till Queensland, se till att prioritera in en segeltur med övernattning från Airlie Beach och ut i WhitSundays!