Australien,  resor,  Semester

Fraser Island

Kämpar mot internet uppkopplingen på mitt nuvarande hostel, den är tyvärr sämre än dålig. Den är instabil, kommer och går trots att man har full mottagning. De har helt klart underdimensionerat bandbredden, men även om man är vaken flera timmar före alla andra så funkar det INTE. Så jag vet i ärlighetens namn inte vad de gjort för något egentligen…

Igår tillbringade jag dagen i en stor fyrhjulsdriven buss med 24 andra resenärer. Vi åkte den långa och rätt dåliga vägen till Rainbow beach och sen vidare med bilfärjan ut till K’Gari eller Fraser Island. Ön är världens största sandö och sträcker sig 123km utmed kusten. Vi började med ett fika stopp på den långa oskyddade stranden, sen vidare in mot lake McKinzie en stor sötvattensjö med kiselsandbotten som gjorde den gnistrande grön! Där käkade vi lunch innan vi tog oss till en promenad i regnskogen, där dagens mest äventyrliga händelse inträffade – in myra bet mig på tån så det gjorde svinont!!! En massa saliv på där så gick det över 🙂

Sista stoppet gjorde vi vid Rainbow beach, på fastlandet. Sandklippa med massor med olika sandtyper i sanden, något som skapade fantastiska mönster och färger. Överlag en väldigt bra dag om än lång, som alltid tar det lite på energi när man måste skapa nya bekantskaper och börja umgås när man är ute en hel dag, men det ger så mycket tillbaks. En ny bekant, bättre foton och någon/några att dela upplevelserna med!

Ska snart kliva ur sängen och göra mig redo för en fredag som innebär många nya busstimmar, nu mot Airlie Beach!

Kommentarer inaktiverade för Fraser Island