Gravid!,  kläder

Att köpa begagnat eller inte?

Jag är ingen konsumtionsfantast och tycker inte att shopping är jätteroligt. Jag vill ha det nödvändiga och sedan är det bra. 

Samma sak gäller ju så klart mitt barn. Jag vill inte ha massa klänningar eller finkläder som aldrig används utan praktiska kläder i färre antal. Leksakerna ska helst vara i trä och måste-sakerna så få som möjligt och anpassade till vårt behov. Vi vet ju ännu inte vad barnet har för behov så det får vi se och ta eftersom. 

Vi har köpt en säng med lakan och sånt begagnat av en vän. Men vagn vill jag köpa ny, då jag vill kunna röra mig och promenera/springa/resa med barnet så kommer vagnen användas flitigt och kan sparas till syskon. Även babyskydd (barnstol) köper vi nytt för att det känns säkrast. 

Men kläder då? Ja, vi köpte ju lite på rean och vi får säkert en del. En del kan vi få låna av våra vänner. Men second hand då? Jo vi var där igår och det mesta var helt urtvättat, nopprigt och gammalt. Visst de kostade bara €1 för en pyjamas eller body men är det värt det? Kläder från affären är ju dyrare men egentligen inte dyrt i dagsläget. 

  
Hur gör ni andra föräldrar? Köper ni begagnat? Hur? Var?