Fredagslänkar,  Recept

Era tankar och middagstips

Idag känns det äntligen lite bättre. Det gör fortfarande lite ont i tanden/tandköttet/hela kinden men det är inte i närheten av den smärta som jag känt tidigare. Så nu tänker jag att tills imorgon är nog allt bra. Det är ju fredags imorgon och allt. Fredagslänkar ska jag leverar. Jag gillar ju mina länkar men hur skulle ni vilja ha dom? Vad vill ni ha tips om? Hjälp mig lite här för jag är inte riktigt nöjd över uppläget.

Igår kväll lagade jag middag till mina föräldrar. Det händer väldigt väldigt sällan det där, att jag lagar mat. Själv åt jag risgrynsgröt då jag inte kan tugga. Enligt föräldrarna var det dock väldigt gott så jag tänker dela med mig av receptet som jag hittade en gammal Elle Mat & Vin (min favorit mattidning). Jag använde ICAs fond och den var väldigt väldigt salt. Så man kanske ska ta lite mindre eller testa Bongs? Jag serverade med hasselbackspotatis.

 

Fläskfilé med rosmarin, pinjenötter och oliver
(4 personer)

600 g fläskfilé

salt och nymalen vitpeppar

rapsolja och smör

50 g bacon (strimlat)

6 knipplökar (delade)

1 vitlöksklyfta (finhackad)

2 dl vitt vin

3 dl kalvfond

1 kvist rosmarin

1 dl svarta oliver med kärna

1 tsk finrivet citronskal

1 msk smör

1 nypa strösocker

2 msk rostade pinjenötter

Putsa köttet rent från hinnor och fett. Salta och peppra fläskfilén och bryn i olja och smör i en het stekpanna tills den fått fin färg. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stek färdigt i ugn på 120° i cirka 20 minuter tills den är lätt rosa och har en innertemp på 64° (eller önskad stekgrad). Låt vila 5 min innan den skärs upp. Stek bacon i en stekpanna utan fett tills det börjar bli knaprigt. Lägg i lök och vitlök och stek i ytterligare 2 minuter. Sänk värmen och häll i vin. Koka i några minuter och häll på kalvfond och rosmarin, låt koka tills hälften återstår. Lägg i oliver och rivet citronskal. Smaka av med smör, salt, socker och peppar. Strö över rostade pinjenötter. Servera med potatispuré.

Kommentarer inaktiverade för Era tankar och middagstips