Förhållanden,  Tjejer

Tungt bagage 

  
Känslor alltså. Finns det något svårare i hela världen? De är kännas så mycket och så självklara men de kan samtidigt vara helt okontrollerbara.
Min senaste förälskelse har varit en sådan där där känslorna bara växer och växer ju mer vi pratar. Jag känner igen den. Det är samma företeelse som fick mig att vinka hejdå åt min familj och mina vänner, säga upp mig och flytta till Sverige. Då var det en kille, det varade i sju år och det fanns nog även där väldigt mycket känslor ändå till slutet även om det kanske inte var romantiska.

Denna gången är det en tjej – något jag efter en månad fortfarande har svårt att smälta och stå för. Det är ganska många mil emellan oss och även om vi pratar mycket så tror jag frustrationen över att aldrig ses går ut över vår relation. Det krävs ofantligt mycket tillit i distansförhållanden. En tillit som är svår att skapa på distans. En tillit som jag märker att jag har ofantligt svårt för på grund av mitt tidigare förhållande. Det gör mig förbannad. Jag har jobbat hårt för att komma över och gå vidare från mitt ex. Jag har fått genomlida nsmärta, tankedemoner, bränna broar som jag helst hade velat ha kvar och tagit en massa steg bakåt innan det till slut gick framåt. Allt det och så finns det ändå spår av honom kvar. Snacka om att glömma bort att bearbeta vissa av anledningarna till att det inte fungerade.

Konsekvensen är att det bearbetas i nästa relation som knappt får en chans att hitta en egen identitet och egna värden. Det blir en kombination av känslor och bagage. Miss M och jag har typ alla odds emot oss. Det är väl förvisso där någonstans jag trivs bäst men det tär. I lördags orkade ingen av oss mer och vi bestämde att vi måste ta det lite lugnare. En timeout förslog hon. Mitt ganska ocharmiga jag bad då om en definition av och regler för en timeout. Det var rörigt men vi hade ingen kontakt under 24h. Det är egentligen ingenting men för oss är det mycket. 

Vi har pratat nu på kvällen men ju mer jag tänker på det desto mer vill jag avsluta det innan det går för långt. Jag har uppenbarligen en hel del bagage att bli av med.