Sverige,  tankar

Bästa kontot på instagram 

Innan jag började arbeta med flyktingar (i London) hade jag egentligen ingen kontakt med invandrare. Jag hade inga kompisar som inte var vita européer alt. Adopterade, vi var från samma kultur. 

Jag har aldrig varit rasist utan aldrig tyckt att rättvisa är viktigt. Däremot hade jag aldrig riktigt funderat på invandrare. Självklart måste de ju vara annorlunda för de är ju från en annan kultur. De måste tänka på andra sätt, drömma om annat och leva annorlunda. Inte på någotvis sämre eller bättre utan bara annorlunda. 

Nu finns kontot Refugees sweden på instagram och Twitter. Ett helt fantastiskt initiativ av DN. Där människor på flyktingmottagningar i Sverige intervjuas och “presenteras”. Om man fortfarande har bilden av att invandrarna är annorlunda så försvinner den snabbt. De är precis som oss: arbetsvilliga, utbildade, brinner för sina barn, älskar vänner och familj och tycker om att leka och se på tv. 

  
Precis som vilken femåring som helst!