Diverse,  vardag

Adventskalendern

Årets adventskalender har orsakat stora rabalder, diskussioner och åsikter. Jag vet inte om det främst är föräldrarna eller deras barn som klagar på den, men en sak är säker – det är föräldrarna som sprider de negativa åsitkerna i sociala media.

Eftersom jag är ett stort fan av Historieätarna så kanske man redan hade mig som ett fan av serien, men för att skapa mig en åsikt har jag nu sett de två första avsnitten. Och herregud vilken bra produktion!! Jag är mer än såld. Det är ett intressant grepp att spegla historien ur barnens perspektiv, att ha med maten som ett perspektiv och att låta barnen verkligen uppleva och kommentera sina erfarenheter.

Barnen är supersöta och Lotta Lundgren och Erik Haag gör ett strålande jobb att guida barnen, stödja och generera skratt. Jag skulle vilja ge årets julkalender 5 adventsljus, av 5 möjliga. Lärorik, rolig, nydanande och söt!

Ta en titt och bedöm själva 🙂

Julkalendern Tusen år till julafton