livet,  tips

Julkalender

I många bloggar jag läser pratas det om julkalendrar av olika slag. Förutom den klassiska tv-kalendern så ska det vara chokladkalender till barnen. Paketkalender var också vara mer eller mindre ett krav. Själv hade jag den klassiska kalendern (himla bra att överskottet går till Radiohjälpen) men vi var fyra syskon som delade på den. Ingen chokladkalender och absolut ingen paketkalender. 

Jag funderar lite på vad paketkalendern gör. Jag tänker mig att det blir dyrt. Även om det bara är småsaker som kostar kanske 30kr så blir det ju över 700kr, inte alla föräldrar som har råd med detta plus julklappar. Jag tänker också att man kan få en eller ett par bättre saker för de pengarna. 

Jag tänker också att vi räknade ned till julafton och paketen, det var lixom en dag full med paket som var målet i slutet av december, behöver man verkligen få ett paket om dagen i väntan på paket? 

Det är inte min mening att döma eller låta allt för negativ men vi (och våra barn) har redan massor av saker och vi behöver inte ännu mer presenter, framför allt inte centrerat till en månad som redan handlar om paket. 

Jag såg ett tips på att slå in 24 böcker och läsa med barnet, kan ju vara böcker som barnet redan har. Eller ge saker man ska göra tillsammans som kanske ändå ska bli gjort? (Baka pepparkakor, klä granen, julpynta, åka pulka osv). 

För oss vuxna rekommenderar jag återigen Den här kalendern på instagram: engodjulkalender. Som fokuserar på att skapa lugn för dig och att sprida glädje med småmedel. För det är väl det julen ska handla om? Frid och familj.