Känslor,  Killar

Tjejer eller killar?

Jag skyller det på årstiden men med mörkret så kommer också djupare tankar hos mig. Jag funderar mycket över livet, vänner, familj och relationer. Hösten har varit hysterisk där jag varken prioriterat mig själv, familj eller vänner. Det har satt sina spår. Jag hittar snabbt tillbaks till mig själv men det är desto svårare att hitta tillbaks till de djupare vänskaperna. Det blir väl så antar jag. I alla relationer så är risken att flyta isär stor och störst när man lever helt parallella liv. En och en försöker jag pyssla tillbaks det men ibland vill man ju bara att det ska flyta ihop av sig själv.

 

En annan fundering jag fastnat i det är det här med att bli kär. Och om man blir kär i en person eller i ett kön. Tjejen som jag kysste under mina konferensäventyr hörde av sig. Vi har chattat väldigt mycket de senaste tre dagarna. Jag har förvisso inte en massa tjejkompisar men det här inte en vanlig kompisrelation. Det finns en flirtig underton. En underton som jag tycker är lite spännande. På samma sätt som jag är lite nyfiken på henne. Däremot finns det ingen attraktion. När hon igår frågade vad jag kände så sa jag som det var att jag inte vet. Jag känner något men för första gången sedan jag var liten så är det helt oidentifierbart. Attraktion kan man skapa. Jag tror att jag ibland vill det men sedan inte för det är inte jag. Jag attraheras som regel inte av tjejer. Men så kom jag på att jag ju egentligen attraheras av människor. Det råkar bara väldigt sällan vara kvinnor. Hur funkar det, om man blir attraherad av en tjej är man lesbisk då? Eller är det när man bara attraheras av tjejer? När är man bisexuell i så fall? Alla dessa definitioner spelar ingen roll för mig men jag är så otroligt nyfiken, på mig och mina begränsningar. Nu är det som sagt inga uttalade känslor med i bilden och jag tror inte det kommer dyka upp några sådana heller. Jag hoppas att det beror på att de helt enkelt inte finns och inte för att jag inte vågar. Jag utforskar mest och leker mycket (men ärligt). Hon är lite som en yngre version av mig med lite sämre självförtroende. Hon är helt nerkärad i sitt ex och är lättläst men ändå väldigt svår att komma nära. Framförallt är det djupare konversationer än vad jag har med hennes manliga motsvarigheter. Men ja, efter fyra god morgon sms så är chansen att stor att hon är det första jag tänker på. Vad det nu än betyder. Om det betyder något.