5:2,  Kroppshets,  Vikt

5:2 återkoppling

 Det kanske är dags för en liten uppföljning på mitt 5:2 ätande. Jag måste säga att det i stort går väldigt bra. I regel äter jag max 500kcal på tisdagar och torsdagar, det fungerar till och med de dagar jag tränar. Jag försöker bara anpassa intensiteten och kraven på min prestation till hur kroppen mår.

 Jag har hittat mitt sätt att äta dessa dagar. En liten frukost bestående av knäckebröd, kvar och kyckling-skinka och en kopp te. En lunch med mycket grönsaker och en mager proteinkälla, typ kyckling/vit fisk/räkor och till middag något liknande eller rent utav en portion havregrynsgröt med hallonkvarg och mjölk.

De dagar jag får till maten går det riktigt bra – man blir rejält mätt av broccoli, morötter, zucchini och blomkål. Riven, hel, rå eller kokt.

När mina 2-dagar krockar med andra åtaganden som utelunch, firningsmiddagar eller fika så försöker jag anpassa mig och flytta dagen till dagen innan. Allt för att få till alla dagar under en vecka. Förra veckan var första gången det inte gick… torsdagen som skulle vara en 2-dag avslutades med soppa, mackor och fika. Så är det ibland, det är bara att ta nya tag. 

Resultaten har hittills inte låtit vänta på sig. Jag har inte så många kilo att förlora, men har redan gått ner 3 av de fem kilon jag vill förlora och jag har ändå frossat i onyttigheter på helgerna. Jag har dessutom varje måndag ätit hembakat fika på lunchen och druckit alkohol två gånger i veckan. Något som inte alls skulle ha funkat annars.

Sen måste jag erkänna, att är jag hungrig en två dag så är det en enorm tillfredsställelse att veta att imorgon får jag äta vad jag vill och när dagen väl kommer äter jag inte alls den mängden som jag drömt om.

Kommentarer inaktiverade för 5:2 återkoppling