tankar,  vänner

Prata om andra

Jag skrev ju om en vän här om dagen som inte ville prata om framtiden. Hon smsade mig efter några dagar och skrev att hon känt sig utanför pga att det blev mycket prat om barn. Ingen av dessa vänner vet att jag är gravid men den ena vännen har barn och den andra vännen har inte barn. Ja vi pratade om barn. Men jag förstod inte alls vad vännen ville. Hon sa att hon kände det som att vi försökte tvinga henne att skaffa barn på olika sätt, jag kände mg väldigt frågande till både att vi skulle ha försökt tvinga henne när vi pratade om varför just vi vill ha barn men också varför hon inte kunde säga till där och då utan istället tar det några dagar senare via sms!? Vi är ju vuxa människor.

Dagen efter att jag fick det här smset så smsade kompisen igen. Och snackade skit om en gemensam bekants barn. Jag blev då ännu surare. Just för att hon inte vill prata om barn när vi pratade om barn i positiva ordalag men när vi snackar skit om barn då går det bra.

Jag ska erkänna att jag skvallrar om andra. Och visst jämför jag mitt liv med andras och kan bli både inspirerad och tycka att andra människors beslut är katastrofala. Men jag vill aldrig att merparten av mina diskussioner och mina tankar ska handla om att den och den personen är så dåliga.

Ju äldre jag blir dessto mindre snackar jag skit. Däremot kan jag analysera människor in i minsta detalj för att på något sätt försöka förstå dem. Det kan gälla allt från flyktingar till kändisar till vänner och bekanta.
Jag funderar på vad min och den här vännens relation bygger på. Är det bara skitsnack? Var det detta hon saknade i helgen? Att vi inte pratade skit om alla vi känner eller någonsin har mötts?
Och helt ärligt nu, visst kan skitsnack vara givande, om man är arg på någon ochbara “måste få ut det” men i övrigt är ju skitsnack något som dränerar mig på energi. Det är ju så mycket roligare att prata om människor som lyckas och om vad man sjäv drömmer om att lyckas med i framtiden (eller kanske redan har lyckats med) än om människor som misslyckas.

Nej det här är nog tyvärr ingen vän jag kommer lägga mycket tid och energi på i framtiden.