tips

Den enda sanna vägen

Jag måste få tipsa er om SVTs serie den enda sanna vägen som handlar om i huvudsak tre “sekter”: Jehovas Vittnen, Plymouth Bröderna och Livets Ord. Hon möter framför allt avhoppare men i Plymouth Bröderna möter hon människor som är med i sekten. Jag tycker det är helt fascinerande med plymouth bröderna, det som är absolut mest fascinerande är att de i plymouth bröderna bryter på engelska. De lever ju otroligt isolerade och i församlingen och familjen pratar de bara engelska så trots att de är födda och uppvuxna i Sverige så bryter de på “brittisk engelska”. En som hon pratar med låter till och med som en norsk.

Jag tycker det är spännande med sekter och de berör också några ännu mer extrema sekter världen över. Ibland tycker jag att journalisten fördummar sig själv och de hon intervjuar men överlag tycker jag att det var spännande och intressant, speciellt det om plymouth bröderna.