5:2,  livet,  Lyxproblem,  Vikt

Hitta sin balans

Jag har sedan hösten anlände till Sverige haft problem med mina energinivåer. Jag känner mig trött när jag vaknar, oavsett när jag vaknar och det innebär att jag äter med sötsaker än jag mår bra av och den negativa spiralen är igång.

Jag är en riktig sockergris och allt med socker kickar mig, det är något som jag fått kämpa med hela mitt liv, likaså min vikt där jag lätt har 5-10kg övervikt om jag inte medvetet monitorerar det. Efter min skilsmässa för två år sedan och därefter i relationen med mitt ex så tappade jag mycket i vikt, speciellt när exet blev deprimerad och vi separerade – mat smakade mig inte alls. Så jag gick ner och kände mig supersnygg mitt i bedrövelsen. Så det är både rent energimässigt, hälsomässigt (bli av med sockerdrogandet) och viktmässigt som jag nu ska testa på 5:2.

Jag har läst på en hel del, mestadels på hjarnfysik.blogspot.se och idag har jag min första “fastedag”. Min plan är att äta en mindre lunch, och sen en mer “normal” middag. Jag har hittills fastat helt i 15h och än så länge mår jag bra och känner bara mindre hungerskänslor. Kanske beror det på allt ätande jag sysslade med i helgen, oavsett – det känns bra.

Så, jag tänker mig att detta ska bli min melodi nu. Jag hoppas det kan bli en god vana och leda till en sundare inställning till sötsaker och mat. Hitta min balans i livet.

Kommentarer inaktiverade för Hitta sin balans