jobb

Att få ge positiv feedback

Idag har jag haft utvärderingsmöte med en av mina projektmedlemmar och det är så rasande roligt att få dela med sig av positiv feedback. Att få utgå ifrån personens förutsättningar, projektets förutsättningar och behovet from min sida som projektledare och inte minst projektgruppen. Att sen se till vilken roll personen i fråga haft och hur det gått.

När det inte går så bra försöker jag ta samtal om det rätt så snart. Jag försöker hjälpa och stötta, och peka åt vilket håll hen behöver röra sig. Jag försöker genom att i klarhet förklara förväntningarna och kanske ge tips på stöd, processer eller nätverk hen kan ta del av för att komma framåt. Att vänta tills uppdraget är slutfört med att ge sådan feedback skulle varken gynna mig, projektet eller projektmedlemmen ifråga.

Idag var det en återkoppling av det positivare slaget. Att komma förberedd och ha funderat igenom vad som gått bra, och vad som har kunnat gå bättre är roligt. Tyvärr förvånar man oftast lönesättande chef, för många projektledare inser inte vikten av den feedback de får möjlighet att ge.
Så idag satt jag där, och fick chansen att klart och tydligt förklara vilket stöd den här resursen varit. Vilken värde jag satt på hens förmåga att bringa struktur, driv och klarhet inom det område hen jobbat. Hur tacksam jag är för hens förmåga att hålla information kort, koncis och “to the point”, tålamodet hen haft med organisationen runt omkring oss och att hen på ett pedagogiskt sätt förklarat vikten av en bra process inom området.

Jag blir glad, upplyft och energikickad av att få ge. Så nu ska jag snart bege mig hem från kontoret och ge min kropp ett löppass i skogen. För första gången tillsammans med en organiserad grupp – jag får se hur det går…