resor

Resesällskap

Att resa med någon är intensivt. Man delar allt för några dagar eller veckor. Säng, måltider, svåra stunder, tankar, toalettbesök och så vidare. Så vad ska man tänka på när det kommer till resesällskap? Vem ska man åka med? 

Det enda kriteriet är egentligen att ni ska ha samma mål med resan. Det är a och o att ni kan/vågar/vill uttrycka era förväntningar på resan. Vill den ena bada hela tiden medan den andra vill gå på museum kommer ni bli sura på varandra om ni inte säger detta till varandra och sedan kompromissar och delar på er. 

Det är också viktigt att ha en balans i ansvaret för resan. Kanske vill en person ha kontroll och läsa kartan och det andra bara hänga med, men om ingen vill ha ansvar, eller båda. Hur gör man då? Pratar. 

Jag tror inte att det spelar så stor roll om det är en nära eller ytlig vän för, beroende på redans längd, kommer ni både hitta nya positiva sidor hos den andra och bli osams. Kanske minskar risken för att bli ovänner om man redan är nära men jag vet inte… 

Jag har flera bra reskompisar men jag har också rest med väldigt nära vänner och känt att vi ska verkligen inte resa tillsammans.