tankar

Något har hänt! 

Jag gråter glädjetårar pinsamt ofta. De senaste två dagarna har jag gråtit en gång i timmen. För något har hänt! 

Angela Merkel ändrade den tyska politiken. Flyktingar får söka asyl här även om de sökt asyl i ett annat EU-land och de syriska flyktingarna för permanenta uppehållstillstånd. Människor här i Tyskland gick man ur huse och bjöd de anländande flyktingarna på mat och vatten, blöjor, skor, kläder. Det är ingen som suckar åt invandringen längre utan här är människor enade i att flyktingarna är människorna och ska få komma hit. 

Och samma sak händer i Sverige. Åh älskade Sverige och älskade vänner! Det samlas in kläder, på söndag är det demonstration för flyktingarna, miljoner kronor har skänkts på bara några dagar. Det startas fotbollslag, kurser i svenska och simskola. 

Jag är så stolt! För att det goda vinner. Politikerna säger ingenting. Vår statsminister är osynlig och det skäms jag över. Men svenskarna, de är världens bästa folk! Kanske sitter politikerna handlingsförlamad men folket, vanliga människor, som kanske inte jar så mycket de ger. 

Det handlar inte om att göra mest utan att göra allt man kan!