jobb

Jobbmotivation

Jag sliter just nu otroligt mycket för att hålla mig motiverad på jobbet. Projeket jag leder är starkt ifrågasatt. Syftet med projektet är att sänka kostnader, när man nu innan vi får okej att köra vidare och verkligen börjar jobba med lösningen, räknat på vad kostnaden kommer att vara när projektet levererat kommer det fram att det inte blir en besparing – det blir dyrare.

Inte heller de som kommer använda vår projektlösning tycker att det blir bättre än den nuvarande lösning. Så varken gladare användare eller lägre förvaltningskostnad – varför gör vi det då?
Jo, för det finns en väldigt högt uppsatt chef som pratat vitt och brett om detta projekt. Det är hans baby. Han lyfter det som ett typiskt bra sätt att sänka kostnader, för de ursprungliga beräkningarna som hans personal har gjort visade att man kunde spara 30 miljoner kronor på ett år.
Att han nu ska backa på det är högst osannolikt. Samtidigt kan väl inte företaget driva igenom ett projekt för så mycket pengar som inte leder till något positivt??

Ja, så medans chefer försöker få tag på högre chefer och låter dessa chefer skrika på varandra så försöker jag slita ihop de sista leverablerna. Jag hoppas att cheferna låter logiken och det sunda förnuftet vinna – men jag tvivlar tyvärr. Hur blev det så här?

Enligt min chef testas nu min professionalitet. så jag försöker vara professionell peppa mina projektmedlemmar och beta av min ToDo-lista.

Kommentarer inaktiverade för Jobbmotivation