livet,  Träning

hälseneinflammation

Okej. Igår var jag till en sjukgymnast och ortoped för att få i ordning på mina hälsenor som har gjort ont sedan jag sprang ett halvmaraton i slutet av maj. Mina hälsenor har ömmat, på morgonen när jag klivit ur sängen. Vid promenader och löpturer har de blivit mer smärtsamma. Så, de senaste två veckorna har jag sprungit måttligt och försökt att vila dem.

Så igår hade jag alltså en tid för att få dem inspekterade och det blev de. Sjukgymnasten tittade, klämde, tryckte och frågade. Sen skrattade han åt mig. Mycket, högt och länge. Jag undrade så klart vad som var så roligt.

Hans slutsats var att mina hälsenor mår prima, jag har en lustig fotisättning och borde köpa iläggssulor (som de säljer så klart…) och jag behöver STRETCHA. Tydligen har jag extremt korta och stela vadmuskler som måste stretchas ut.

Till historien hör dessutom att ortopeden sen kommer in och tittar specifikt på mina fötter och konstaterar att mina fötter mår allra bäst om jag har en “klack” på 2,5-3cm. Gissa om jag blev glad att få detta bekräftat, när jag dagarna i ända går runt i 5cm klack och gillar det!

Så igår firade jag beskedet med en löptur på en mil och avslutade i ett jätteskönt ösregn!!!

Kommentarer inaktiverade för hälseneinflammation