München,  Sverige

Service skillnader

En stor skillnad mellan Tyskland och Sverige är servicen. Att man får bättre service i affärer märker man direkt, jag skulle vilja säga att man får bättre service i alla andra länder och att det är något som gör oss svenskar obekväma. Vi tycker att säljaren är för påstridig. 

Men en sak jag tänkt på den senaste tiden är servicen inom e-handeln. Här om dagen beställde jag två saker online, en från Sverige och en från Tyskland. Den svenska affären ska packa varan inom 2-5 dagar och sedan tillkommer framtiden på 2-3 dagar (gratis frakt inom Sverige, till Europa är det både väldigt dyrt och väldigt långsamt). 

Den tyska affären packade mina varor redan dagen efter beställningen (beställde ca 19:00 och de mailade att varorna var packade ca 14:00). Inget tjafs med packningstid eller dyl. Frakten var självklart snabbast möjliga och gratis. Jag fick mina varor dagen efter de packades. 

Tysk e-handel är snabb och smidig. Det ska vara lätt att handla och kunden ska vilja komma tillbaka. Precis så som det ska vara!