tips

Filmtips: the kingsman

en blandning mellan Bond och Tarantino, så skulle jag beskriva den här filmen.  

 
The kingsman är riktiga gentlemän i första hand och spioner i andra hand. De har fyndiga vapen a la James Bond, ett paraply som gevär och Sköld, en tändare som är en handgranat och pennor fyllda med gift. Allt i sann gentlemannastil. 

När en av spionerna dör ska hans plats fyllas av en ny adept, en ung kille med gangsterstil, han klarar alla tester man kan han bli en gentleman? Och samtidigt försöker den onda skurken utrota alla människor i världen för att rädda miljön, hur ska det sluta? 

Filmen innehåller mycket våld men den ironiska typen av (över)våld som även Tarantino använder, en tand flyger förbi i slow motion i ett slagsmål och både skurkar och spioner tar till konstiga knep för att vinna. 

En film med riktigt bra skådisar, några oväntade Twister men mycket förutsägbart, och faktiskt riktigt rolig och välgjord. Rekommenderar den starkt!