Girlytalk

Skalkläder

Jag förstår inte hur jag kunde leva utan skalkläder, när jag hade olika kläder för olika väder typ ett regnställ som inte alls andades och gjorde att jag ändå blev blöt av all svett, tjocka täckkläder i dun för vintern, en lätt “sportig” regnjacka som andades och säkerligen en miljon jackor till. För drygt två år sedan fick jag skalkläder från det norska märket “bergans” och jag har använt dem året runt. De tål regn och vind, de är figursydda och sitter som en smäck anpassade efter kvinnor, på sommaren har jag inget mer än t-shirt under och på vintern kan jag ha 3-4 lager av bra funktionskläder. Jag älskar det. Så nu när min jacka fick sig ett hål och började läcka in vatten så var det dags att köpa nya. Jag googlade runt och hittade de för halva priset jämfört med Sverige i Tyskland, sånt gillar jag, och får mig att inse hur fruktansvärt dyrt allt är i Sverige. Nu är jag redo för alla årstider igen, låt hösten komma!

1248120

Ser ni en kort kvinna i denna lyssnade gula jacka och blont hår kom fram och säga hej, troligen är det jag!
(En sak jag verkligen gillar är att den bara har kardborreband längst med på ärmarna. Tycker kardborreband bara fastnar i allt och förstör både jackan och andra kläder och ser smutsiga ut efter typ tre dagar!)