vänner

Den bästa vännen

Jag minns när det var så himla inne med “bryt hjärta”, kan jag ha gått i mellanstadiet kanske?  Vi var i alla fall fem tjejer i klassen och de andra fyra hade redan delat hjärta med varandra, dessutom var jag ganska mobbad av dessa fyra. Jag ville också dela hjärta med någon så jag skulle bestämma vem som var min bästa vän. Jag gav det här väldigt mycket energi och tankeverksamhet för enligt min åsikt kunde man bara dela med en person, man kunde bara ha en bästa vän. 

  
Så jag delade med min syssling från en annan del av Sverige, vi brevväxlade men när vi träffades på sommaren hade hon typ fem brythjärtan runt halsen. Självklart blev jag knäckt, hon hade fem bästisar och jag en. Inte okej i min värld. 

Så jag delade hjärta med en annan vän som inte gick i min klass men hon tappade bort hjärtat säkert fem gånger. Hmm… Varje gång blev jag lika besviken. 

Nej brythjärtan var inget för mig. Med åren har jag också fått insikten att man kan ha många bästa vänner. Inte för många men vänskap behöver inte vara monogam. Dessutom har jag lärt mig att istället för att dela ut brythjärtan så ska man vara generös med komplimanger. Och beröm. Och vad vännen betyder för dig. 

Tänk om jag vetat det när jag gång på gång fick hjärtat krossat av mina bästisar.