barn

Är en flicka lite bättre? 

Var på en väns födelsedagsfest och satt och lysande på två av hennes bekanta som pratade om det här med barn.

Person1: i många länder är det ju mycket mer värdefullt/betydelsefullt/viktigt att få en pojke (med tanke på arv och socialstatus och att pojkar kan jobba osv). 

Person2: ja det är så konstigt för i Sverige är set ju tvärtom, flickor är ju mycket mer efterlängtade. 

Jag satt där i någon form av chock (efter person 2:s kommentar) och undrade om jag hade kastats några hundra år tillbaka i tiden. Är detta allmänt vedertaget i Sverige? Att flickor är bättre än pojkar? Eller var detta personens åsikt som hon generaliserade? 

Och till sist. Kan vi inte sluta värdera kön. Man kan hoppas på ett kreativt barn, ett framtida fotbollsproffs eller ett friskt barn. Men måste vi ha en förhoppning om hur barnet ska kissa och fortplanta sig? Snopp eller snippa?