kropp,  livet

Hur mycket tid är en timme?

Här om dagen träffade jag en av mina vänner och hennes sambo. Jag gillar sambon överlag men jag tycker ibland att han är otroligt lat och bekväm. Han är ganska överviktig, med en stor mage (ni vet den sämsa sortens övervikt?), och jag förstår precis varför. Min vän har ett annat språk än tyska och engelska som modersmål och han har lovat att han ska lära sig det språket när jag frågade honom hur det gick med det så sa han att han inte har tid, en timme varje dag är mycket tid. Jag frågade då vad han gjorde på dagarna. Han jobbade heltid (9 timmar) och sen gick han hem och lagade mat och sedan ja lite allt möjligt typ titta på TV och umgås med sonen som är ett halvår.

Och jag blev både less och ledsen för jag träffar så många människor med den här inställningen. Att en timme är för mycket tid. Men att de egentligen inte gör något vettigt med sin tid utan det är TVn och datorn som snor all tid. Jag brukar alltid fråga dessa människor om de kan avvara en kvart fyra gånger under dagen och sedan bygger jag fyra korta träningspass á 15 min för dem. Om det är ett marathon de ska springa ger det kanske inte så mycket men de flesta behöver hjälp att komma i gång.

Och det är samma princip oavsett vad du vill ha tid för. Stäng av TVn!! Och bestämm att en viss tid är internetfri. Du kommer att få oceaner av tid, jag lovar dig!

INVEST-IN-YOUR-FUTURE

Kommentarer inaktiverade för Hur mycket tid är en timme?