ex

en flytt på gång

Igår browsdade jag Hemnet för att samla inredningsinspiration. Jag tror sannerligen inte jag är den enda som gör det, och oftast är det intressant, givande och ibland slutar jag full av idéer och tankar. Igår avslutades mitt browsande med en klump i magen. Mitt X lägenhet är ute till försäljning. Det kändes jättekonstigt. Tankar som varför, var ska han flytta och kanske främst – till vem. Att ha en hjärna som är kreativ, har ett destruktivt tankemönster och som lätt snickrar ihop en historia som är så långt ifrån sanningen den kanske bara kan komma är fruktansvärt jobbigt. Egentligen bryr jag mig inte ens. Det är inte så att vi har någon kontakt ändå, och vad spelar det för roll var eller med vem han bor. Det viktiga är att han är lycklig och har fått i ordning på sitt liv.

Det jobbigaste är att jag fortfarande, väldigt sällan numer, men som igår på en dålig dag halkar in i det där tankemönstret. Nu tog det mig inte mer än tio, femton minuter att ta mig därifrån. Att stänga ner, inte fundera mer, acceptera frågorna, känslorna och sen landa i att jag inte kommer få veta. Men jag vill inte ens hamna där, i de tankarna. 

Tung dag ja, senare ska jag berätta varför. Men idag kommer inte bli mycket bättre. Vissa dagar vet man bara att det är så.