livet

Midsommar 2015

 Det absolut bästa med att vara singel (efter att ha haft en svensk pojkvän i sju år) är att jag slipper fira midsommar. Det är inte så att jag hatar midsommar men jag förstår inte grejen. Något som förvärras av att jag inte äter sill och jag dricker verkligen inte snaps. Varje år så drogs jag med på något hysteriskt och överskattad midsommarfirande. Jag fick hade alltid med mig en laxbakelse och en liten flaska Moët (mini flaskan ni vet). Att vara nykter stör mig inte ett minsta. Ända sedan jag fick körkort har jag varit den nyktra och den som kör. Utomlands var det inte lika jobbigt som i Sverige för när svenskar blir onyktra så är det som om de måste överdriva sin onykterhet. Ja ja, det är ett annat ämne. 

Förra året var jag hemma och åt Ben & Jerry’s. Jag kunde varit på landet men jag orkade inte med att träffa alla än. I år däremot så är Jah förvisso i stan igen men jag har världen bästa (och generösast och omtänksammaste) sällskap. En av mina bästa vänner är på besök och K som ju är norsk firar ju inte heller det här med midsommar. Vi drack champagne, åt på Terrassen på Clarion Post (sjukt svårt att hitta en öppen restaurang) och skrattade och hade det hur bra som helst.

Denna helgen firar vi nya tider. Inte så mycket avslutade saker utan nya möjligheter. Vi firar att min bodelning är över och vi firar att jag fått jobb. Bättre midsommarhelg får man leta efter.