Recept

Godaste Midsommarsillen

Sedan ett par år tillbaks har jag firat Midsommar i den bohuslänska skärgården.  

 En sån där härlig idyll med sill-lunch, dans runt stång på hamnplan och grill på kvällen. Vi kör enligt modellen ta med vad du vill ha, och mitt bidrag på lunchbordet brukar vara hembakat bröd och den här sillen. Jag är ingen sillätare, men den här kan jag äta. Fullt av annat gott som smakar, att jag kan ignorera sillsmak och konsistens.

  Midsommarsill

2 burkar matjesfilé

Dill

Gräslök

6st Kapris

2-3dl gräddfil

1msk tomatpuré

1 msk majonnäs

1 msk hackad lök

0,5dl strimlad purjolök

Curry 

Hackad smörgåsgurka

Dela matjesfiléerna i lagom storlek. Blanda samman alltsammans och låt stå över natt för att smakerna ska blandas. Servera!