Bröllop

En väldigt ostel fest

Jo men nu är det väl ändå på tiden att jag berättar om våran fest vi hade i fredags. Ni vet när jag hade på mig den där klänningen?

Som jag skrev tidigare så hade vi bjudit in hela vårt bröllopssällskap men vi förväntade oss inget annat än att våra (Vs) tyska vänner skulle komma, men folk kom från När och Fjärran och jag fick verkligen känna mig som Askungen på bal, kastade tom av mig skorna under natten men nu går vi händelserna i förväg.

Tradition är som jag tidigare nämn att man krossar porslin för att ge brudparet lycka i livet, precis som i Sverige men tvärtom. Vi gjorde så att allt porslin som folk tog med sig, vi bad om tallrikar, ställde vi upp i ett “tivolibås” och sedan fick man kasta boll på dem. De gick sönder, vi hade roligt och kommer nu vara lyckliga i alla våra dagar. Dock kan jag erkänna att det varken var jag eller W som städade upp.

Festen blev relativt informell, speciellt i och med lekinslaget ovan. Det blev många skratt och vi hade buffé utan bordsplacering men gästerna blandade sig ändå. Till varje gäst hade vi gjort en eller flera små pins med flaggor på som gästerna hade på sig (och även vi) inte för att visa vilket land de är från utan för att visa vilka språk man behärskar och känner sig bekväm med. Engelska, svenska och tyska var de dominerande språken men även franska och italienska var representerade på festen. På bröllopet i Sverige kommer även koreanska och teckenspråk vara representerade. I och med att vi har bjudit en del äldre personer som inte känner sig bekväm med engelska så tänkte vi att detta är en bra idé.

Vi dansa delångt in på småtimmarna och som ni redan vet har jag varit deppig sedan dess. Känner att jag borde ha en bild här men hittar ingen utan människor på. Ska se om någon annan har, jag lät både mobil och kamera vila under kvällen vilket är ett beslut jag är supernöjd med. Det var i alla fall en toppenfest och nu ser jag ännu mer framemot vår bröllopsfest. Känns som att det är tredje gången vi gifter oss då, helt rätt. Vi gifter oss för få gånger i Sverige!

Nu ska jag iväg och lämna bilen på verkstad och ikväll kommer en vän förbi för att se första avsnittet av nya säsongen av Pretty Little Liars, en såååå dålig serie att den är perfekt att prata sönder. Väntar på min mens gör jag också. Åh hoppas att den inte kommer. Nu är det nog svamlat.