Recept

Säsongens godaste paj

Jag är en riktig pajälskare och nu är vi på väg in i den säsongen då Sverige erbjuder de bästa råvarorna. Här kommer därför mitt första pajrecept, en knäckig rabarberpaj dom både är söt och syrlig, det som jag tycker är den bästa blandningen.

Knäckig rabarberpaj

400 gr rabarber

1 dl socker 

Skiva i mindre bitar och blanda socker och rabarber i en ugnsfast form.

175 gr smör

2 1/2 dl havregryn

1 dl socker

1 msk sirap

½ tsk kanel (utesluter jag oftast…)

Smält smöret, och rör i resterande ingredienser. Fördela smeten på rabarberblandningen och in i ugnen.

Ugn 200  i cirka 20 min

Smeten ska börja bli gyllengul, lite brunaktig då är den färdig. Tar du ut den förtidigt blir den mjukare och inte så knäckig. Låt den svalna lite innan du serverar med vispad vaniljsås!