vänner

“När ska du flytta hem?” 

I helgen var en av mina bästa vänner på besök, vi har känt varandra hela livet och delar allt men just nu kände jag att våra värderingen börjar gå åt olika håll men mer om det imorgon. 

I alla fall hon frågar alltid när vi ses om jag (vi) ska flytta hem snart. Inte alltid rakt ut men med olika frågor typ: kan du tänka dig att uppfostra ett barn här? Är du ledsen över att dina barn kommer prata tyska? Längtar du inte hem? Och ibland bara helt enkelt: när ska ni flytta hem? 

  
Och jag blir så ledsen. Delvis för att det här är hemma! Det är här jag har mitt liv och min man. Det känns som att hon inte respekterar mitt val eller märker att jag är lyckligare här än jag någonsin var i Stockholm. 

Men det är också så att jag inte frågar henne när de ska flytta från Sollentuna? Eller till villa? Eller om de kan uppfostra barn i storstaden? 

Jag och V vet inte var vi bor om tio år. Vi har drömmar men inget bestämt och framtiden är vidöppen. Jag älskar den känslan! Att vi kan forma framtiden och att vi är mer öppna än många andra som inte vågar ta steget. 

Hur är det med er andra expats? Hur känner ni när ni får frågan om “när ni flyttar hem?”

Kommentarer inaktiverade för “När ska du flytta hem?”