tankar

Eftersom att jag är stolt över Sverige är ni välkomna hit!

Att jag är FÖR invandring är nog ingen hemlighet. Sverige, precis som många “väst-länder”, är fantastiskt! Vi har ett samhällssystem som vi har fått utveckla i fred i flera århundraden, vi har inte haft några som har anfallit oss, vi har inte gått ut i krig, vi har inte haft terrordåd utan vi har i fred fått göra misstag och göra om. Och därför har vi nu (trots mitt myndighetshat) ett samhälle som fungerar i det stora hela. Det enda som vi akut behöver förbättra är just flyktingmottagandet.

Många andra länder har inte haft sådan tur. Det har varit konflikter, krig, inbördeskrig, de har varit kolonier eller haft värdefulla naturtillgångar eller vad det nu är som gjort att de inte får utvecklas i fred. De länderna fungerar inte. Till länder som nu är i fred och demokratiska kan vi skicka resurser för att hjälpa dem. Men där det är krig, korruption, extrem fattigdom då spelar det ingen roll hur mycket pengar vi skickar, de måste därifrån. Och de är desperata. De riskar sina liv för att komma därifrån. De lämnar barn/fruar/män/syskon/föräldrar för att kanske, någon gång, någonstans kunna återförenas.

Jag är helt säker på att vi kan “ta hand om” dessa människor. Vi kan och ska hjälpa dem på fötter, se till att de lär sig språket och hjälpa dem med de saker som är annorlunda i vårt samhälle (jag tänker på saker som internetbank, bank överhuvudtaget, skolsystem INTE “försvenska”) så att de ska kunna bidra. Jag har träffat en invandrare som bidragsfuskade och bluffade sig fram och inte ville ha ett jobb, jag har träffat 1000 som inte vill något hellre än att få jobba och vara en del av samhället.

Det jag ska komma till är att jag får magkramp av att tänka på att människor drunknar och riskerar livet för att komma hit.
Varför de drunknar kan ni se i videon under, den är två minuter. Se den. Tänk att detta handlar om människor, precis som du och jag och våra barn. Ta mig fan det sorgligaste, elakaste och hemskaste jag hört på länge.