livet,  vardagslyx

Vårsol

Det finns inget mer jag längtar mer efter än solens återkomst! Varje vinter känns det som att energin flyter ut ur kroppen, ner ur fötterna och försvinner. Varken kroppen eller knoppen orkar egentligen med några extravaganser. Lika mörkt och kallt som det är ute, lika mörk och kall känner jag mig. Under de här månaderna dyrkar jag min vetekudden som värmer mig under täcket i sängen. Utomhusaktiviteter de få soltimmar som trots allt finns och te. Jag dricker te som andra dricker vatten. Finns möjligheten att rymma utomlands så tar jag den, och på årets Bucketlist finns en resa till solen under oktober-november!

Men nu, nu dyrkar jag solen. Pigmentet väcks till liv i form av fräknar och solvarmtskinn. Energin att greja utomhus bubblar upp (igår städade jag balkongen, grundligt!) och jag tar minsta lilla chans att vistas ute. Som nu, på en parkbänk i solen med en kaffe från en annan byggnad. Vårlyx för en av solens största dyrkare!