familj,  Träning

Träningsläger på hemmaplan

Hoppas ni också haft en bra påsk?
Jag har varit hemma hos mina föräldrar och de har gjort vad de kan för att få mig på banan igen efter förkylning och halsont i 7veckor. Så mellan påskmat och påskgodis, kakor och smarriga bakverk har jag promemerat, sprungit och yogat. Totalt har det blivit 20km löpträning i skogen. En skog som försiktigt håller på att vakna upp ur vintervilan. Det har varit varmt i solen, blåsigt, snörester, lera och frusen barmark. Det har luktat och känts som vår. Fantastiskt vad naturen gör med mig!

Sen har vi promenerat, mamma har säkert i alla de 34år som de bott i huset promenerat samma runda. Och den har vi gått nu även i helgen. Runt “byn”. Totalt 6km. I varierande tempo. 5 rundor som ackompanjerats med massor av prat så klart. Samtal om allt mellan himmel och jord.

Slutligen blev det ett yoga pass. Jag har inte yogat på många veckor och när mitt träningskort spärrades för att jag missat tre bokade pass. Då sjönk frekvensen ytterligare. I söndags blev det ett 90minuters pass av styrka, streching och lugn. Fantastiskt att kroppen mår så bra (och att man får så mycket träningsvärk) av så lugna övningar.

Med tanke på var mina föräldrar bor så finns det inte så mycket man kan göra. Det är träna/promenera och hänga hemma. Det är en liten by, med tre mataffärer, tre pizzerior och två hårfrisörer. I övrigt är det tomt, avfolkningsbygd och det som det finns allra mest av är skog. Massor med skog. Svampskogar, Gruvskogar, Bärskogar, Djurskogar och Träningsskogar.

Den här veckan har jag bestämt att det blir lugnt. Inte en massa jobb. Fokus är att komma tillbaks till träning och hitta bra matrutiner och njuta av sol. Hoppas ni får en grym tisdag!