livet

Ovälkomna arv

 

Arv och anlag. En del vinner och andra förlorar i det stora genlotteriet. Min exman var nog tyvärr en till viss del olycklig blandning av sina föräldrar. Ulcerös kolit, pollen och matallergier, eksem och andra auto-immuna tärde på han väldigt snygga kropp. Jag har ansett mig haft tur. Varken synfel eller andra problem har jag drabbats av. Men med en mamma som varit sjukpensionär i säkert tio år var det väl bara en tidsfråga innan min kropp skulle börja protestera. Den senaste veckan har min vänstra hand protesterat. Den molvärkaer. Från mitt på handen, ut mot timmen och upp mot innerskidan av handleden. En värk som till väldigt stor del påminner om min mammas invärtes psoriasis. Jag hoppas vakna en dag och det gått över, automagiskt. Eller så får jag gå till en AT läkare, berätta min familjs sjukdomshistoria och hoppas hen kan hjälpa mig. Nu ska jag sluta klaga, ta en kort promenad i det härliga solskenet och dricka öl med mina kollegor. Dags att fira framgång!

Kommentarer inaktiverade för Ovälkomna arv