kropp,  tankar

Min diet: mat är bra!

Det pratas så mycket om dieter nu, ni vet vilka det är. Och jag tror att det kan vara bra att ha en av dessa filosofier som grund i hur du lägger upp din kost, mest för att få en kosthållning som du tycker är bra och där du hittar inspiration. Det är en grund att stå på, något att falla tillbaka på.

Själv använder jag mig av den klassiska tallriksmodellen som bas. Jag försöker äta grönsaker som mellanmål och frukt som fika. Men jag äter massa onyttigt också, när suget kommer på. För min bästa diet och min matfilosofi är att mat är bra.

Jag har själv haft anorexia och det berodde så klart på en massa saker men det började med att jag som 16-åring inte längre kunde äta hemma för att min mamma satt och räknade points (viktväktarna) vid matbordet, jag åt mycket mer än henne och tyckte att hon tittade surt på mig och att jag åt för mycket. Att jag tränade 2-3 pass om dagen var inget jag la in i ekvationen.
Detta eviga tjat om dieter och kalorier påverkar mig, och många andra idag, jag respekterar att människor vill räkna kalorier eller följa dieter, och det är roligt att det får er att må bra, men jag mår faktiskt bäst av att inte tänka på hur du äter utan tänka på hur jag äter!

Mat ska vara roligt, lustfyllt och gott och framförallt ska de ge oss energi. Fylla oss med liv som vi sedan kan göra av med i form av arbete, motion och roliga saker. Vi behöver mat.

Så tänk på, hur du pratar om mat inför andra, det kan faktiskt finnas någon i din närhet som tar åt sig och får ångest. Och ja!, unna dig den där kakan! men unna dig också långa promenader, yoga, tennis, simning och en löprunda.