Böcker,  tips

Nytt i bokhyllan

Jag läser en heldel och finner en sån ro och frid i att förlora mig i en bok en timme innan jag somnar. Det ger mig energi och avslappning, ny kunskap och inspiration, om det är en bra bok dvs. Just nu känner jag helst att jag läser på svenska så jag beställde böcker från adlibris, hur böckerna kan kosta halva priset på nätet jämfört med i en fysisk bokhandel är en “gåta” för mig. Eller jag förstår ju att det handlar om kostnader för lokal och personal och sånt, men hur ska de överleva när prisskillnaden är så stor?

IMG_0422

Jakten på kapten klänning av Jonas Trolle en dokumentär i bokform om när rektorn på polishögskolan i Stockholm blev misstänkt, och sedan dömd, för väldigt grova sexbrott. En bok jag velat läsa länge, älskar när de handlar om verkliga händelser.

Vi tolererar inga förlorare av Britt-Marie Mattsson en bok om klanen Kennedy, återigen gillar jag historia och böcker som är baserad på verkliga personer.

Kallocain av Karin Boye en klassiker (?) om en detopisk framtid, och den framtiden lever vi ju i nu. Gillar sånna böcker, där det får vara mörkt och hemskt utan hopp.

IMG_0424

Marina av Carlos Ruiz Zafón en av mina favoritförfattare som skriver lite småläskiga, mystiska böcker men som absolut skulle kunna hända i verkligheten, alltså inte Harry Potter-magi utan mer gå vilse i en bokhandel och hitta en bok som förändrar ditt liv. 

Hägring 38 av Kjell Westö ännu en bok som utspelar sig i en “korrekt” historisk miljö nämligen Finland 1938, tycker om 1900-talshistoria och kriget i Europa var så otroligt nära Sverige men vi pratar nästan aldrig om hur det påverkade oss. Har verkligen sett framemot den här boken!

Steglistan av Donna Tartt jag vet egentligen inte vad den här boken handlar om men den har vunnit priser och jag har hört mycket gott om den så jag ger den en chans, något med en tavla och en föräldralös pojke.