kär,  V

Kärleksdiskriminering

Jag kan bli så less på diskriminering av olika slag, typ som det jag väljer att kalla “kärleksdiskriminering” dvs att all kärlek inte är lika bra och att inte alla människor har samma rätt till kärlek.
Jag tror (hoppas och upplever) att vi (svenskar, människor i västvärlden?) överlag är ganska bra på att acceptera hetrosexuella par med olika hudfärg. Men däremot samkönade par tror jag har det ganska jobbigt och människor med funktionsnedsättning kan nog också ha det tufft.

20146141817152180990207_sbig

Själv kan jag få frågan varför jag inte hittade någon man i Sverige? Och det tror jag är svårt, kulturkrockar, kanske ännu mer om man (som jag och V) kommer från olika religiösa uppväxter. Vi har kommit en bit på väg men människor vill fortfarande para ihop folk som de tycker har äktenskapstycke dvs är lika varandra, och därför blir man genast diskriminerad på olika vis om man inte är det. Eller om man är för lika, samma kön alltså, ja det är komplicerat det där.

Jag vill bara säga: All kärlek är bra kärlek, älska på! Och se den här videon som gjorde så jag brast i gråt! (Ett fin sätt att illustrera hur lika vi är och vilka fördomar vi har!)