Göteborg tips,  Shopping

Papper!

12267_ShitTogether_1

Teknik är underbart och jag älskar mina tekniska prylar. Jag älskar dom förmodligen alldeles för mycket faktiskt men ändå vet jag inget bättre än papper. Digitala tidningar i snyggt utformade appar är supersmidiga men inte i närheten av lika lyxigt som att köpa hem en bunt inredningstidnignar och en Vanity Fair från Pressbyrån. Söta sms på namnsdagar och födelsedagar är uppskattade men kommer ju inte i närheten av glädjen över att få ett kort i brevlådan. När det kommer till organisation vet jag inte ens hur man gör för att organisera sitt liv och alla projekt digitalt. Jag har försökt, tro mig. Det har köpts och testats alla möjliga appar för detta pusslande men jag får inte till det. Kanske är jag lite dummare än genomsnittet men jag förstår inte riktigt hur man får en behaglig överblick över sitt liv på digitala plattformar. Därför har jag en papperskalender. Och en massa block och papper. Söndagar är dagen då allt kommer fram. Då veckan ska planeras och då jag får klottra och rita hur mycket jag vill. Jag tänkte att det kanske är någon mer som vill testa det underbara, lite gammalmodiga men högst njutbara papperslivet. Därför kommer här länkar till några av mina favoritaffärer:

Paperchase
En stor, kommersiell engelsk pappersbutik med prisvärda block och kalendrar samt mycket fina och roliga kort. Att tänka på när man köper en kalender på här är att svenska högtider inte står med.

Rum för papper
En underbar liten butik i Viktoriapassagen här i Göteborg som har så mycket fint och onödigt som plötsligt känns väsentligt. Här säljer de fantastiskt fina småblock från min belgiska favorit, Le Typographe.

Knock Knock
Dessa här gör de bästa, mest övertydliga och onödiga listblocken någonsin. Men jag älskar dem! Listorna är faktiskt effektiva och väldigt roliga. Speciellt när man som jag gillar tydlighet.

Smythson
Anteckningsböckernas Rolls Royce. Jag har bara ägt en men åh vad fin den var och så gott den luktade. Det är inga slit och släng block det här. De är för de allra finaste och innersta tankarna och idéerna.