tips

Filmtips: cirkeln

Så i vår jakt på distraktion och nya tankar gick vi på bio och såg cirkeln, filmen är baserad på boken med samma namn. 

Filmen handlar om fem tjejer i gymnasiet som är häxor och ska rädda världen. Tänker er lite som serien förhäxad, charmed, fast de är 16 år. Den typen av magi. 

Filmen är en ungdomsfilm och visst är det spännande med magi, i en liten ort i Sverige, och jag tycker att magi-historien är bra. Trovärdig och inte alls för mycket konstigt som händer. men det som gör filmen bra och unik är just att den handlar om fem tjejer (bild ovan) i ett gymnasium, inte i high school. Det finns ingen cherleader och ingen amerikansk fotbollsspelare men visst finns den populära tjejen, plugghästen, party-tjejen, mobboffret, sporttjejen och svartrockaren. Vi får en inblick i vad de har för problem och tankar (utöver magin) och det finns någon för alla att känna igen sig i. 

Själv var jag den torra plugghästen genom hela skolan, även fast jag ville vara sporttjejen och tränade två passa om dagen under hela uppväxten. 

Jag ger filmen fyra av fem tummar upp och rekommenderar den till alla men de den med era ungdomsögon.