livet,  München,  tankar

Säg ja!

När man flyttar så lär man sig snabbt att för att inte ruttna i sin lägenhet så behöver man säga: ja! Vad folk än hittar på och bjuder med dig på så ska du säga ja.
Det kanske är saker du aldrig velat prova, saker du aldrig har provat eller saker du aldrig ens visste fanns. Men det är bara att koppla på leendet och säga ja.

För när du säger ja, kommer du bli medbjuden igen och igen. Och helt plötsligt är du en i gänget och har kanske fått en vän eller två, och med trevliga människor blir ju de mest konstiga aktiviteter roliga. Och de konstiga aktiviteterna kanske är något du gillar.

Människor som aldrig har flyttat har inte fattat detta, de säger nej.
De är upptagna, orkar inte, prioriterar tid i soffan för de behöver inga nya vänner. Och det gör ju att det blir svårt att bli vän med de som är infödda på en plats. Det är lättare att bli vän med andra inflyttade antingen från andra delar av landet eller utlandet, det spelar inte så stor roll.

Jag tycker det är svårt att få vänner här. Det kan bero på att jag inte fick några vänner gratis på min arbetsplats eller så kanske tyskar och jag inte är kompatibla. Men jag har ju iofs V som motsäger sig detta.

Jag har en handfull vänner, men de säger nej 99% av gångerna jag frågar om vi ska ses. Så jag har tröttnat på att fråga, för jag blir så besviken av uteblivna svar eller dessa ständiga nej. Så nu hoppas jag på att få nya frågor om att hänga på olika saker: så att jag kan säga ja och lära känna lite nya personer, som är ja-säger som mig!

say-yes-to-good-things

Till dess gör jag saker på egen hand och hoppas på att träffa fler som gör saker på egen hand.