Böcker,  Film

Fifty

FSoG_g+_cover

Jag läser väldigt sällan skönlitteratur utan brukar hålla mig till historieböcker och biografier. Nu vet jag inte men Fifty Shades of Grey måste väl ändå ses som skönlitteratur, för skön det är den på flera sätt. Jag läste alla tre böckerna under en helg. På engelska. Nu brukar jag förvisso läsa böcker på engelska men sexgudarna ska veta att jag inte är bekväm med svenskt snusk. Hur är böckerna på svenska? Det krävs ju en finkänslig nivå av grotesk snusk. Jag tror att om jag skulle läsa böckerna på svenska skulle jag mest fnittra för det skulle kännas lite bussigt. Spontant tänker jag på den där boken om mamman och pappan som gör barn som fanns på skolbiblioteket när jag var liten. En helt annan femma men ändå samma sak i mitt huvud. Bortsett från den senaste tidens sextande så var den där boken min enda kontakt med svenska snuskiga ord.

Det var ju inte alls dit jag skulle komma (haha…komma…). Utan filmen! Jag ska se den för jag tyckte böckerna var bra. I någon av dom var det kanske överdrivet mycket sex och dessutom ganska mycket tråkigt sex men överlag så tycker jag det var klart godkända böcker. Lättläst och inspirerande till och med. Geishakulorna är nog det jag tar med mig från böckerna. Jag är kanske lite efterbliven här men jag förstår inte riktigt deras funktion. Och ja, jag är helt livrädd för att stoppa in två kulor och sedan inte få ut dom. Ni som tyckte att Alex hade en dålig sexualundervisning vill nog inte veta hur mycket jag inte vet. Jag fick till och med en karta av en kompis. Den kanske jag ska dela med mig av någon dag. I fall någon vet lika lite som mig.

En sista sak, jag såg aldrig tjusningen i Christian. Han påminner mycket om många av mina vänner. Lillebror Elliot däremot. Oh. La. La.