kropp,  tankar

Allt är förnedrande för alla

IMG_0074.JPG

Den här bilden hittade jag på bloggen sälj grej med tjej som tar upp (tog upp?) hur reklam använder kvinnors kroppar för att sälja saker som inte alls har med kvinnors kroppar att göra. Några är upprörande men den ovan tycker jag är så fyndig och rolig (kanske också för att jag tycker att organdonation är viktigt och behöver få mer uppmärksamhet).

För över ett år sedan twittraren jag den här bilden skrev att jag tyckte den var rolig. NU skrev en man till mig (som då måste ja grävt djupt i mitt Twitterkonto) och upplyste mig i 2 tweets att bilden är mansförnedrande på flera plan.

Jag är för jämlikhet och jämställdhet mellan alla människor. Och alla har så klart rätt till en åsikt och visst kan jag se att bilden exponerar en kvinna och menar att män enbart får komma in i henne genom att dö och donera organ. Men kära vänner, vad händer med humorn?! Måste vi analyser allt och ta illa upp av varenda sak som visas i medier. Kan inte vissa saker bara vara roliga?