jobb

Utvecklad eller invecklad?

IMG_5161-0.JPG
Nytt år betyder nya mål, nya aktiviteter och nya planer för hur vi ska nå dit. Därför har jag idag haft vad vi kan kalla utvecklingssamtal med min chef. Möten som säkerligen har bra syften, men som väldigt sällan landar rätt för mig. Kanske är det jag som inte lägger tillräckligt med tid på förberedelser, eller så är det generellt svårt i en sån roll som jag har?
Oavsett, dagens möte gjorde mig både glad och lite bedrövad. Först det glädjande. De jag jobbar med, rapporterar till och mina kunder är alla väldigt nöjda med mina leveranser. De tycker jag är kompetent, har bra “people skills”, skapar bra team och kommunicerar vad vi gör på ett tydligt sätt. Chefen var återigen “mycket positivt överraskad” över vad jag åstadkommit och de resultat jag levererar. Han tycker att jag är mer senior är vad min titel visar. Så klart jätteroligt att få den här feedbacken, att han sen är ganska dålig på att ge konstruktiv feedback på sådant som jag borde jobba med att förbättra – det har jag lärt mig.
Sen till det mer negativa. I februari går vi in i löneförhandling. Med tanke på dagens omdöme borde jag ligga bra till i förhandlingen, jag kan ju inte gärna leverera ännu bättre… MEN då berättar han att företaget gjort en lönejämförelse med andra företag i regionen och enligt den ligger vi väldigt högt i lön, generellt på bolaget. Dessutom har facket förhandlat lite dåligt och det är en ganska begränsad pott som ska delas ut, så jag kände hur förhoppningarna sjönk om att få en skälig förhöjning kontra min arbetsinsats förra året. Jaja, jag får kanske nöja mig med en klapp på axeln och en dunk i ryggen??