tips

Podcasts som går på djupet

Många i min närhet är besatta av podcaster. De lyssnar konstant och älskar också ljudböcker. jag gör inte det. Ljudböcker tycker jag kräver för mycket uppmärksamhet, jag tycker det är mer avslappnande att ta in det via ögonen. Podd tycker jag är ointressant för att (enligt mig) är det många som handlar om att mer eller mindre (ofta mindre) kända människor som säger sina åsikter om ämnen som de kanske brinner för men inte har utbildningen eller faktan för att uttala sig om. Jag tänker på t.ex. bloggare med barn som har poddar om barnuppfostran, det är ju betydligt mer intressant att höra en förskollärare, professor i pedagogik/didaktik/barnpsykologi, lärare eller dylikt som har massa fakta på benen.

Jag älskar P3dokumentär älskar att få djupdyka i olika saker och ofta slutar det med att jag läser allt möjligt om ämnet jag hört om. Dock kan jag tycka att de ofta är väldigt vinklade, eller de visar verkligen bara en sida av saken. Mina favoriter är den om rasbiologiska institutet, för att den är aktuell idag, samt svenska kuppen mot scientologerna, för att den är helt galen och jag hade ingen aning om att detta hänt. Jag gillar också huvudpersonen här som gjorde massa saker mot scientologerna bara för att jävlas, och för att visa att de inte är helt hundra kanske?

Det jag skulle skriva om var i alla fall podden serial. jag och V lyssnade på den hela vägen hem från Sverige! Det är ett mord som “utreds” av en journalist. En säsong (finns tyvärr bara en) är ett mord och i varje avsnitt belyser de en del av utredningen mordet. Vi pendlade hela tiden mellan att vara säkra på att den ena eller andra gjorde det. Journalisten är duktig och det är bra kvalité på ljudet, vilket är väldigt viktigt för mig! Är ljudet det minsta dåligt orkar jag inte lyssna. Rekommenderar serial till alla som gillar deckare, mord, FBI-files och mysterium.

IMG_0018.PNG