familj,  Funderingar,  livet

Hej då vintern!

För nu sticker jag söderut igen. En veckas jullov, den större delen i mitt barndomshem, byter nu fokus. Tågar tillbaks till civilisationen och inser tjusningen med tre minuters transport från mammas köksbord till tågperrongen.
Önskar ofta att min familj bodde närmre mig. Varför ska de bo kvar i avfolkningsbygd med dåliga skolor, sjukvård och begränsat med arbetstillfällen? Hade verkligen uppskattat att kunna äta söndagsmiddag hos dem, eller komma över på en spontanfika utan att behöva planera vilken helg 1,5månader i förväg. Tomheten som sätter sig i bröstet när jag sitter på tåget är stor. Det ska bli skönt att komma till stan, men känslan är dubbel. Det dröjer minst 3-4månader innan min nästa hem-hem resa.
Ett par timmars tågresa kvar sen är det ompackning av väska och avfärd mot Natalias lantställe där vi ska fira nyår. Kanske får paljettklänningen följa med?