Okategoriserade

Min Julafton

Så är den snart över och jag kanske ska vara ärlig och erkänna att det är rätt skönt? Morgonen börjar med överexalterade barn. Så man hinner knappt svälja skinkmackan innan första omgången paket ska öppnas. Sen ska det grejas i köket. Och där är jag allt annat än välkommen. Men det grymtas ändå från min syster om att hon har så mycket att göra. Har erbjuder min hjälp, och försöker att förstå det outtalade körschema som finns för att allt ska hinna bli perfekt innan resten av gästerna kommer. Jag lyckades rymma ut på en promenad i tystnaden innan lunch.
Vid tre kommer tjocka släkten och charaderna fortsätter. Barn gnäller, kinkar och överreagerar. Vuxna äter så att magen står i fyra hörn och sen lite till för att vara artiga. Sen är det snabb julgransdans innan tomten kommer. Om barnen uppskattar dansen? Tvivelaktigt, men det ingår i den idylliska jul vi spelar upp. Sen kommer tomten, paket delas ut och rivs upp, mer godis och snacks innan första gästerna troppar av vis halv åtta.
Nu har lugnet lagt sig, och jag landar återigen i insikten att december är mysigt och stämningsfullt, men själva julfirandet kan jag vara utan.
Jag hoppas ni har det bra var ni än är, men jag lovar att försöka fira någon annanstans på julen 2015. (För visst är det de jular man minns bäst, de som tillbringades i Buenos Aires, Los Angeles eller Cusco?)
God Jul och ta hand om er i julnatten!

Kommentarer inaktiverade för Min Julafton