Bakning,  lördag,  Recept

Världens bästa pepparkaksdeg!

Har du redan bakat årets pepparkakor? Om inte så vill jag tipsa dig. Jag har ärvt ett fantastiskt recept från min släkt. Pepparkakorna blir krispiga och goda. Degen är barnvänlig och fastnar inte i bordet, och det är galet enkelt att göra egen deg, att jag inte alls förstår hur pepparkaksdeg kan vara en storsäljare i butikerna?

Happys fantastiska pepparkakor
Ca: 300st

300g smör
5dl socker
1dl sirap
2dl ljummet vatten
1msk ingefära
1msk kanel
1msk nejlikor
2msk kardemumma
1 nypa nymalen svartpeppar
1msk bikarbonat
Ca: 1kg vetemjöl

Rör ihop smör, sirap, kryddor och tillsätt sen vatten och sist mjölet uppblandat med bikarbonatet. Bearbeta ihop gärna i hushållsassistenten. Degen är nu väldigt kladdig, och oanvändbar. Låt degen vila över natten i kylskåpet. Är det svårt att få upp degen från bakbordet, tillsätt mer
Mjöl innan nästa utkavling.
Grädda pepparkakorna i ca3-5min på 250grader mitt i ugnen.

 

IMG_5312.JPG