Funderingar,  Kroppshets,  livet,  Träning

Kroppshets…

Jag läste Alex inlägg här och blir illa berörd. Vad hände med att kroppar ser olika ut? Vi har alla getts olika förutsättningar och intressen! Jag har sprungit fyra halvmaraton, men det är inte förrän sista året som min kropp formats mer som en löpares. Och det berodde nog mer på ett värkande hjärta och dålig aptit än utökade löppass. Det finns så många vackra människor i världen som inte har en kropp som skulle kunna pryda omslaget på ett Fitness magasin. Men de är vackra, starka, smidiga och beundransvärda för det. Jag tror att vi vuxna formar barnen i vår omgivning. Tillåts nedlåtande kommentarer utan förklaringar eller resonemang kring kroppar och vikt då tror jag mänskligheten sjunker längre ner i fördömanden och utpekanden.
Min kropp är långt ifrån perfekt, men den är stark. Den tillåter mig att springa, något jag mår bra av. Jag är stolt över att den håller trots osnäll behandling. Så kan vi inte försöka vara snälla mot våra egna och varandras kroppar ett tag nu? Vi testar bara lite… Kanske inser vi att livet blir lite roligare då!!